Des gestes blancs

Des gestes blancs


29 september 19.00

40 min.


Ordinarie pris:

300 kr

Ungdom under 26 år eller student: 100 kr

Des gestes blancs

Ovanstående priser gäller i Gävle Teaters biljettkassa. Du kan även köpa biljetter via Ticketmaster, hos Gävle Konserthus samt via Flanör Depesch, då kan det tillkomma en serviceavgift.

Biljettkassan
Telefon: 026-10 21 00

Öppettider:
mån 12-14 samt 16-18
tis-ons 12-14

Biljettkassan håller också öppet två timmar före föreställning, förutom vid barnteaterföreställningar då du istället kan köpa kvarvarande biljetter direkt i foajén från och med en timme innan föreställning.

Rullstolsplats kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa. Ledsagare går gratis.

Biljett med scenpassrabatt kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Klicka här för att se en karta över salongen (öppnas i nytt fönster)

Des gestes blancs

I en lek med kroppars obalans försöker far och son hitta jämvikt och precision.

Des gestes blancs är en öm, humoristisk och eftertänksam föreställning där Sylvain Bouillet och hans 8-åriga son Charlie utforskar deras fysiska och känslomässiga relation. Tillsammans stöter de på hinder som bara kan övervinnas genom ömsesidigt förtroende. Sonen följer i sin fars fotspår, och fadern imiterar sonen, ett ömt improvisationsspel som syftar till att undersöka faderns identitet men också att i poetiska termer spegla olika åldrar av den manliga kroppen. Det blir en upptäcktsresa för både vuxen och barn.

Naïf Production. Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2020, med stöd av Institut Francais.

Logga Franska institutet

PRESSCITAT

”In this play, all the issues of gravitation, balance and counterbalance, weight, volumes, flaws, passages, intensity, infiltrations, tricks, dodges, offerings, and desertions are reexamined closely by means of two bodies so totally unlike each other, yet so wonderfully close. For one is the extension of the other. Yet, he is somewhere else entirely, so drastically different. Indeed, this play is far from the sloppy melodramatic nonsense between a father and his son. It should be said that the child’s personality plays a big part: clearly mischievous, wonderfully playful, but above all, sure of his own being. And of being in a relationship, first and foremost. White Gestures is a play that goes far, very far”

Gérard Mayen, Dancer canal historique

CREDITS

Ett projekt initierat av: Sylvain Bouillet
Dramaturgi: Lucien Reynès
Konstnärlig rådgivare: Sara Vanderieck
På scen: Charlie Bouillet, Sylvain Bouillet
Ljusdesign: Pauline Guyonnet
Ljus: David Carrier
Ljudlandskap: Christophe Ruetsch

Längd: 40 minuter

Foto: Mirabel White

Samproduktion: Les Hivernales CDCN d’Avignon. Le Cratère – Scène nationale d’Alès. CCN Malandain Ballet Biarritz. Le Pacifique CDCN Grenoble in the frame of the choreographic contest (Re)connaissance 2016

Stöd: KLAP, Maison pour la danse de Marseille. Agora Cité internationale de la danse de Montpellier. DRAC PACA. Ville d’Avignon

Naïf Production är associerat kompani på Hivernales-CDCN d’Avignon och var utvald till Aerowaves 2019

 


Trygghetsinformation:

Vi ber dig, för allas säkerhet, att stanna hemma om du känner minsta symptom på förkylning och att respektera Folkhälsomyndighetens angivna råd.

Vi anpassar våra lokaler enligt följande:
Antalet föreställningsbiljetter är begränsat. Vi har anpassat vår salong med säkerhetsavstånd runt om alla sittplatser. Sällskap om max två personer får sitta bredvid varandra.
I vår foajé kommer vi hjälpa till med både markeringar i golvet, samt publikvärdar för att se till att avstånd hålls i köer till biljettkassa, garderob, toaletter och biljettvisering. Vi kommer begränsa antalet personer i foajén och släppa in i salongen så tidigt som möjligt för att undvika trängsel. Vi kommer även efter föreställningen ha en turordning med att de längst bak går ut först, för att slippa köbildning. Det finns tillgång till handsprit i hela foajén.