fbpx

Room X

Room X


11 december kl 18.00
12 december kl 15.00

 

Ca: 3 tim


Fri Entré

 

Room x

Ovanstående priser gäller i Gävle Teaters biljettkassa. Du kan även köpa biljetter hos Gävle Konserthus och via Ticketmaster, då tillkommer det en serviceavgift.

Biljettkassan
Telefon: 026-10 21 00, biljett@gavleteater.se

Klicka för att se öppettider

Rullstolsplats kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Biljett med scenpassrabatt kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Klicka här för att se en karta över salongen (öppnas i nytt fönster)

Room X

Room X En mötesplats för konstnärliga visioner där regionalt förankrade danskonstnärer möts i ett nationellt dansprojekt. Under tre timmar pågår 14 danskonstverk i byggnadens olika delar och besökarna bjuds in att vandra fritt mellan verken i ett suggestivt ljud- och ljuslandskap.

Projektet hade urpremiär i Skåne 2018 och skapade stort engagemang och spännande möten mellan konstnärer och besökare. Nu fortsätter Room X som ett samarbetsprojekt med Riksteatern under 2020-2021. Danskonstnärer från Skåne, Norrbotten, Värmland och Gävleborg kommer att skapa ett unikt Room X på varje ort.

Bakom projektet står danskonstnärerna Miguel Cortés och Claudine Ulrich från Flytande Galleriet i Malmö. Miguel Cortés är dans- och scenkonstnär med en lång karriär inom dans, teater och film. Han är verksam med egen gränsöverskridande scenkonst vid Art & Cofusion i Malmö. Sedan 2010 arbetar Miguel Cortés och Claudine Ulrich med att skapa rum för konstnärligt forskande, möten och processer såväl för en publik som för mer renodlade samarbeten och workshops mellan konstnärliga utövare.

Riksteatern och Flytande Galleriet i nära samarbete med:
Norrbotten: Ájtte Svenskt Fjäll- och Samemuseum och Jokkmokks Riksteaterförening.

Norrbotten: Jokkmokk
Ájtte Svenskt Fjäll- och Samemuseum
Duottar - ja sámemusea

Gävleborg: Gävle
Gävle Teater

Värmland: Karlstad
Värmlands Museum

 

Medverkande i Gävleborg

Anna Öberg
Emelie Mark
Felix Skalberg
Julia Ehrstrand
Linda Forsman
Nelly Harrysson
Ellinor Bratteby

Idé och koreografi: Miguel Cortés och Claudine Ulrich