fbpx

Ken Akter – sån jävla otur!

Ken Akter - sån jävla otur!


8 februari 19.00

Ca: 1 tim


Ordinarie pris inkl. serviceavgift

275 kr

Ungdom under 26 år eller student: 100 kr

Ken Akter

Ovanstående priser gäller i Gävle Teaters biljettkassa. Du kan även köpa biljetter hos Gävle Konserthus och via Ticketmaster, då tillkommer det en serviceavgift.

Biljettkassan
Telefon: 026-10 21 00, biljett@gavleteater.se

Klicka för att se öppettider

Rullstolsplats kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa. Ledsagare går gratis.

Biljett med scenpassrabatt kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Klicka här för att se en karta över salongen (öppnas i nytt fönster)

Ken Akter - sån jävla otur!

Ken Akter – sån jävla otur, bygger på Instagramfiguren Ken Akter och hans värld. Kontot @kenakter startades 2018 och har idag 37 tusen följare som älskar att reta sig på denna mansbebis. Nu kommer scenföreställningen, en komedi med Kens bombastiska ego precis där han vill ha det, i centrum.

Ken Akter framstår närmast som ett truligt barn i en vuxen mans kropp. Han har nära till självömkan och har svårt att se andra människors behov, medan han skriker ut sina egna oavsett om det gäller borttappade bilnycklar eller att han vill äta tacos på mors dag. Ett återkommande tema i Kens värld är alla män som råkar ut för otur. De som snubblar in i lägenhetsbordeller, blir kladdiga när dom dricker, råkar ut för missat samtycke eller ställs öga mot öga med ett rasande feministiskt drev. Är du själv en av dessa män så ska du veta, Ken har din rygg. Med på scenen finns också Conny, Kens svåger som har fått i uppdrag att regissera föreställningen. Eller var det kanske assistera han skulle göra?

”Lina Petersén är fantastisk som Ken…hon intar scenen med pondus, självförtroende och är rolig som tusan. Publiken är med henne på Ken-tåget hela vägen och skratten avlöser varandra. Vid showens slut tänds lamporna och jag ser hur mannen framför mig torkar bort glädjetårarna. Jag gör likadant.” - Maria Björkman, vlt

Ken Akter: Lina Petersén

Conny: Conny Petersén

Manus/idé: Conny/Lina Petersén

Regi Gruppen & Mathias Wiik

Producent: Teater Tropos
www.teatertropos.se.