fbpx

Moln

Moln


5 december 19.00

Ca: 1 tim


Ordinarie pris:

280/240 kr

Ungdom under 26 år eller student: 100 kr
Scenpass: 250/210 kr, scenpass ungdom: 70 kr

Moln

Ovanstående priser är utan serviceavgift. Serviceavgiften ligger på cirka 30-55 kr beroende på föreställningspriset. Vi säljer biljetter i Gävle Teaters biljettkassa, via Ticketmaster och på Gävle Konserthus.

Biljettkassan
Telefon: 026-10 21 00, biljett@gavleteater.se

Klicka för att se öppettider

Läs mer om bokning av rullstolsplatser och tillgänglighet

Biljett med scenpassrabatt kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Klicka här för att se en karta över salongen (öppnas i nytt fönster)

Moln

Musikalisk Cirkusföreställning

Moln är en musikaliskt präglad cirkusföreställning med utgångspunkt från Karin Boyes diktverk. Ramberättelsen kretsar kring en samling individer som är utlämnade åt varandra i ett slags vakuum mellan barndom och tonår. Det är dystopiskt men livsbejakande och rör sig mellan det vardagliga och det storslagna.

Föreställningen är ett drömspel som med lätt och poetisk hand kastar sig mellan de bråddjup av existentiell svärta och de ljusa lätta moln som bor i oss alla, speciellt i brytpunkten mellan barn och vuxen. Manuset av Stina Oscarson är ett formexperiment där extrakt ur Karin Boyes dikter sammanfogas till ett sömlöst universum. Dessa texter har tonsatts av Jonathan Johansson och David Lindvall. I ensemblen medverkar fyra cirkusartister som med dansakrobatik, parakrobatik och objektmanipulation förkroppsligar Karin Boyes drömska diktvärld.

Artister: Axel Ahl, Benjamin Beaujard, Elaine Briant och Sara Runsten

Kompani Giraff i samarbete med Cirkuslyftet Sundsvall. Med stöd av Riksteatern Gävleborg.

Undre åldersgräns 9 år.

Regi: Viktoria Dalborg
Musik: Jonathan Johansson och David Lindvall
Dramatisering: Stina Oscarson
Scenografi och kostym: Sus Soddu
Ljusdesign: Sofie Gynning
Magikonsult: Axel Adlercreutz
Maskdesign: Sophie Rockwell
Violin & arrangemang: Erik Arvinder
Scenmästare: Joakim Björklund
Teknisk producent: Stefan Karlström
Producent: Mette Klouman
Foto: José Figueroa

Pressröster

“Poetens ande svävar över scenen. Likt Boyes dikter talar ”Moln” till alla skälvande hjärtan, unga eller åldrade, som vill hålla drömmen om att flyga vid liv.”

– DN

dn.se/kultur/jonathan-johanssons-kraftfalt-drar-de-unga-till-karin-boye

”Moln är ett fjäderlätt drömspel till brädden fyllt av pockande Boye-melankoli. Ett berättande, även för en yngre publik, med befriande djupt allvar.”

– Expressen

expressen.se/kultur/ungkultur/karin-boye-har-klatts-i-popskrud

“En av de där sällsynta upplevelserna där man känner sig som en lite bättre människa efteråt. Horisonten har blivit bredare.”

– Aftonbladet

aftonbladet.se/kultur/a/Jx2GEJ/jack-hilden-om-teaterkritik

“Med akrobatik, dikt och nyskriven livemusik fångar Kompani Giraff vackert ett gränsland mellan dröm och vaka, mellan barndom och vuxenblivande.”

– Svenska Dagbladet

svd.se/boyes-ungdomsdikter-blir-poetisk-cirkuskonsert

“Det är intressant hur människan kan tolka så mycket från vad som i grunden bara är ljus och ljud. Hjärnan reagerar till exempel lugnt på färgen blå medan färgen röd symboliserar kärlek, passion och ilska. Det oändliga strävandet att försöka förklara tillvarons mening tycker jag kommer upp när man tittar på föreställningen. En halv gymnasieskola sitter och tittar på några skådespelare som gör rörelser samtidigt som musik inspererad av en sedan 80 år död författare spelas. På något sätt ger det abstrakta formatet en tankeställare om ens eget liv, speciellt när man har Karin Boyes livshistoria i åtanke. Vad är min identitet? Finns Gud? Varför?”

– Elev från Blackebergs Gymnasium

”en föreställning som med exakt tonträff gestaltar stämningar och känslor i Boyes verk.” /…/ ”Resultatet är överväldigande, det finns inte en död sekund.”

– Danstidningen

“Moln är ett levande konstverk med spännvidd från osårbarhet till ångest till befrielse” /…/ “det är nyskapande och fräscht”

– Sundsvalls Tidning