fbpx

A date with Elvis

A date with Elvis


26 oktober 18.30

Längd ca: 1 tim 30 min


Ordinarie pris:

265/225 kr
A date with Elvis

Ovanstående priser är utan serviceavgift. Serviceavgiften ligger på cirka 30-55 kr beroende på föreställningspriset. Vi säljer biljetter i Gävle Teaters biljettkassa, via Ticketmaster och på Gävle Konserthus.

Biljettkassan
Telefon: 026-10 21 00, biljett@gavleteater.se

Klicka för att se öppettider

Läs mer om bokning av rullstolsplatser och tillgänglighet

Biljett med scenpassrabatt kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Klicka här för att se en karta över salongen (öppnas i nytt fönster)

A date with Elvis

Succén kommer tillbaka till Gävle Teater!

En varm och genuin hyllningskonsert till den största artisten i modern historia. Bered er på en musikalisk resa genom att kliva på tåget där allt en gång började, i Memphis Tennessee 1954 för att sedan färdas genom Elvis Presleys gigantiska låtskatt och historia fram till hans sista dagar i rampljuset. Bandet består av John Lindberg, Stefan Nykvist, Chris Bergström, Olle Tjern och Peter Fröbom.

Komet Agency

 

 

Allt startade för ungefär 4 år sedan då några kompisar sågs över en middag för att lyssna på gamla grammofonskivor och umgås. Ganska snart visade det sig att det fanns en gemensam nämnare trots helt olika musikalisk bakgrund. Denne gemensamme nämnare visade sig vara Elvis Presley. Detta gav mersmak och en idé började gro i samband med Elvis 80-årsdag och kort därefter bokades de första spelningarna som sedan skulle komma att växa till en välbesökt och hyllad föreställning ett par år senare. Anledningen till att detta drogs igång var såklart kärleken till Elvis musik och glädjen att spela låtar ur den låtskatt som Elvis lämnat efter sig men också för att på ett rättvist och ärligt sätt föra Elvis budskap och melodi vidare till en yngre generation.

Enkel instrumentsättning framfört på ett vis som det gjordes där och då när det begav sig.

Det vill gärna kompliceras, kännas tillgjort och krånglas till idag om det skall göra någon Elvis-hyllning och därför ville vi med enkla medel visa varför dessa låtar är så pass tidlösa och bra som de faktiskt är. Vi ville ta detta tillbaka till grunden och med det göra en värdig hyllning där musiken ges fullständig rättvisa. Vårat mål är att ge alla möjlighet njuta av Elvis musik och föra historien vidare till både ung som gammal. Denna orkester har hunnit besöka Gästrikland med omnejd ett flertal gånger, också Dalarna flera gånger samt en Värmlandsturné i fjol och vart de än har styrt skutan så har succén uppdagat sig. Nu senast har A Date With Elvis spelats klart under några fantastiskt roliga föreställningar på Klockargården i Tällberg samt på Gävle Teater vilket fick fin respons.

Sammanfattningsvis kan man kalla det en för en musikalisk resa där vi kliver på tåget där allt en gång började, i Memphis Tennessee 1954. Där Elvis spelade in sin första demo till sin mor Gladys i födelsedagspresent, för att sedan få färdas genom Elvis Presleys gigantiska låtskatt och historia fram till hans sista dagar i rampljuset. Detta musikaliska rock n’ roll-tåg varvas med upp tempo och ballader, varmt mellansnack, en dos historia och en & annan anekdot ur Elvis liv.  Publiken är högst delaktiga i det hela då en fin dialog hålls och på t ex Elvis paradnummer Hound Dog så bjuds de in till att vara med. Akt 1 har störst fokus på den första tiden på Sun Records och RCA Victor ur Elvis 50-tal in på tidigt 60-tal för att sedan knyta ihop säcken vid de sista inspelningarna i djungelrummet i hans hem Graceland 1977.

Detta är en varm och genuin hyllning framfört av fem glada och drivna musiker som från hjärtat hyllar Elvis och för hans musik vidare in i nutid.