fbpx

Tipping Point – Cirkus Cirkör

Tipping Point - Cirkus Cirkör


8 april 19.00, 9 april 19.00

Längd ca: 1 tim 50 min inkl. paus


Ordinarie pris utan serviceavgift

300/260 kr

Studerande/ ungdom 200 kr

Tipping Point - Cirkus Cirkör

Ovanstående priser är utan serviceavgift. Serviceavgiften ligger på cirka 30-55 kr beroende på föreställningspriset. Vi säljer biljetter i Gävle Teaters biljettkassa, via Ticketmaster och på Gävle Konserthus.

Biljettkassan
Telefon: 026-10 21 00, biljett@gavleteater.se

Klicka för att se öppettider

Läs mer om bokning av rullstolsplatser och tillgänglighet

Biljett med scenpassrabatt kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Klicka här för att se en karta över salongen (öppnas i nytt fönster)

Tipping Point - Cirkus Cirkör

I en rå värld byggd av trossar, metallrör och vajrar möter vi fem cirkusartister och en musiker. Genom akrobatik, luftakrobatik, hårhängning och kontortionism rör de sig med, mot och trots strukturerna. Vad krävs för att hålla balansen när det som verkar stabilt kan plötsligt rasa samman "Tipping Point Balancing in a Time of Change" är en cirkusföreställning om strukturer våra mänskliga strukturer och vad som håller samman våra samhällen och demokratier. Varför ser de ut som de gör? Vad håller dem i balans?

I en tensegrity struktur hålls formen ihop av spänningar, balans och av krafter som drar åt olika håll. En minsta förändring kan få hela bygget att falla. Vad händer när det mest fundamentala kollapsar? Vem kommer i kläm och vem ger det frihet? Tipping Point fungerar som en påminnelse om att inget är oundvikligt och att förändring är möjlig.

Egentligen är det ganska enkelt. Varje handling, oavsett storlek, kan vara en del av en större förändring.

 

Rekommenderad ålder: Tipping Point är skapad med en vuxen publik i åtanke. Vi vet dock att Cirkörs föreställningar är välbesökta av en glad och entusiastisk barnpublik. Vi har därför ingen egentlig rekommenderad ålder – du känner ditt barn bäst.

Alexander Weibel Weibel

Alexander Weibel Weibel är en spanskfödd cirkusartist specialiserad på balansakter: både att själv balansera på slackropes, trådar, enhjulingar och föremål, men också att balansera föremål på sig själv. Alexander är även musiker och kombinerar ofta fiolspel med sitt cirkusartisteri.

Alexander började sin utbildning vid en cirkusskola i Madrid för att sedan studera vid National Circus Shcool of Moscow samt Dans och cirkushögskolan i Stockholm, där han även tilldelades Sophie Hultens cirkusstipendium. Alexander har uppträtt och turnerat runt på olika festivaler i Europa och tilldelats en rad utmärkelser, bland andra Special jury’s prize under Cirque De Demain i Paris 2011, Innovation Prize under IV Circus Festival of Albacete och Audience’s prize under Newcommers Show i Leipzig.

Första mötet med den svenska publiken skedde under förproduktionen Knitted Piece, föreställningen som var startskottet till det som senare blev Knitting Peace i regi av Tilde Björfors. Alexander har under åren medverkat i flera av Cirkus Cirkörs produktion er som artist och regissör.

 

All artists and most of the artistic team have their own pages on Cirkör’s website. Read more about them and find bio’s to use in your communication here by clicking on the names here: https://cirkor.se/tipping-point/