fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

Litterär Queersalong

Börjar 16 augusti 2018 18:00
Träffar: 1052

Folkteatern Gävleborg anordnar litterär Queersalong på Café Amadeus i Gävle Teater!

Torsdag 16 Augusti 2018 kl 18.00
Längd: ca 3 tim. 

Läs mer

Torsdag den 16 augusti kl 18 – 21 bjuder vi på en litterär queersalong i vackra Café Amadeus på Gävle Teater. Vi har bjudit in några av Sveriges mest intressanta normbrytande skribenter och poeter just nu; spoken word-artisten och transaktivisten Yolanda Bohm, flerfaldigt prisade Sara Lövestam och den rosade debutanten Joel Mauricio Isabel Ortiz.

Dessutom har vi en open mic del för lokala förmågor, om det är du är du varmt välkommen att anmäla intresse att läsa en egen text under kvällen till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., vi söker röster och texter som på ett eller annat sätt tar avstamp i normbrytande-, queera- eller icke-straighta erfarenheter eller reflektioner.

Evenemanget har fri entré men begränsat antal platser, säkra din plats genom att föranmäla dig här.

Yolanda Bohm är Spoken word-artist, transaktivist, föreläsare, lärare, workshopledare, eldkonstnär, jonglös, konferencier, moderator, panelist, cover girl och guldtuss. Just nu är hon aktuell med sin poesidebut Ikon.

Sara Lövestam är en flerfaldigt prisad författare och grammatikapostel som sedan hennes genombrott skrivit böcker både för barn och vuxna. Utöver skrivandet håller Sara seminariu och föreläser om grammatik och olika teman från hennes böcker.

Joel Mauricio Isabel Ortiz är född 1987 i Colombia. Uppvuxen i Norrköping. Författare, dramatiker, skådespelare. Just nu aktuell med debutromanen Sången om en son (Norstedts) samt med en novell i den queera antologinovellsamlingen Hetare (Rabén & Sjögren). Joel arbetar för tillfället på Unga Klara i Stockholm som skådespelare. Hen är frilansande skribent i bl.a. Ottar och Feministiskt perspektiv och sitter i Stockholm Prides styrelse.

Arrangeras i samarbete med Gävle Teater.

Missa inte Queer as Folk – Nattklubb på Konserthuset - Fredag den 17 augusti – Live: Beri

 

 

 

 

 

 

Se våra andra föreställningar på Ticketmaster här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2019. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk