fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

"JAG, PAPPA?" MED KODJO AKOLOR

Börjar 27 april 2019 19:00
Träffar: 3548

Förvandlingen till att bli en pappa

Lördag 27 April 2019 kl 19.00
Längd: ca 2 tim inkl. paus

ny bokaknapp

"Jag, pappa?” är en rolig, lite galen, vacker och tänkvärd föreställning om huvudpersonens förvandling från en vanlig dödlig till att bli pappa. Skådespelaren, programledaren, komikern, författaren och tvåbarnspappan Kodjo Akolor tar med oss på en humoristisk resa med stor risk för igenkänning i föräldraskapets krav, prestationsångest, galenskap och glädje. Det bjuds inte på några förmanande pekpinnar eller någon kurs i barnuppfostran. Däremot får vi middagstips med ketchup som huvudingrediens och förslag på hur vardagen med bajsblöjor, spontana utbrott och vabb-dagar kan hanteras med konstant sömnbrist.

Nu är det klart att föreställningen regisseras av filmregissören och producenten Baker Karim (“Familjen Babajou”, "Fyra kvinnor”) som därmed begår teater-debut.

– Kodjo Akolors rollfigur gör upp med att bli pappa. “Jag, pappa?” är en föreställning med stort djup och hjärta och skrattsalvor. Kodjo spelar flera roller i föreställningen och gör karaktärer som är fruktansvärt roliga. Jag tror publiken kommer kissa på sig av skratt. Men det vänder också ibland och då blir det på allvar, berättar Baker Karim.

Baker Karim är en rutinerad regissör, producent och manusförfattare inom film och tv. Han är även medförfattare i pappa-antologin "Till min son", som släpptes i höstas. ”Jag, pappa?” är Baker Karims första teaterföreställning och det är också första gången Kodjo Akolor och Baker Karim arbetar tillsammans. De har länge pratat om att de borde göra något ihop och nu blir det av. Kodjo Akolor har tillsammans med Baker Karim och Isabell Linander uppdaterat och bearbetat Bjarni Thorssons ursprungliga verk som spelats runt om i hela världen. Eftersom Bjarni Thorsson är sjukskriven går Baker Karim in i projektet som regissör och hjälper även till med manusbearbetningen.

– Vår uppdelning är enkel: Kodjo levererar magi och jag är där om det börjar brinna, förklarar Baker Karim och fortsätter:

– Kodjos komiska intelligens är otrolig. Han är verkligen ett proffs. Han levererar så jäkla mycket i den här rollen! Det är en ren glädje att få vara där och skapa den här föreställningen tillsammans med honom. Vi har båda väldigt mycket att säga kring ämnet och det märks. Angelägenhetsgraden för oss är mycket stor. Vi har något på hjärtat med den här showen. På riktigt.

”Jag, pappa?” är skriven av Bjarni Thorsson. Förlagan “The Dad", har spelats i 23 länder och på Island har den setts av över 10 procent av befolkningen.

Regi: Baker Karim
Produktion: Karin Thorsson och Bjarni Thorsson
Scenografi: Independent Dekor
Musik: Frank Hall
Manusbearbetning: Isabel Linander, Baker Karim, Kodjo Akolor

 

Priser (prisklass 1/prisklass 2)
Pris ordinarie: 395 kr inkl. serviceavgift.

 

 

 

Se våra andra föreställningar på Ticketmaster här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2020. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk