fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

PK-Fittan - En stand up om livet som politisk korrekt.

Börjar 05 februari 2019 19:00
Träffar: 2943

Möt en livs levande PK-fitta!

Tisdag 5 Februari 2019 kl 19.00
 

ny bokaknapp

Äntligen är det dags för PK-Fittan att tala ut!
Hur är det egentligen att vara politiskt korrekt? Blir man en sk. PK-fitta bara för att man återvinner, ger en slant till tiggare och handlar ekologiskt.

Komikern Elina Du Rietz reder ut PK-begreppet samtidigt som hon kämpar med sina egna fördomar i sin första soloshow. Hon blandar stand-up med skådespeleri, och väver ihop showen med karaktärer från huset där hon bor, trots att det är extremt icke PK att härma andra.

- Det är mycket att stå i som PK-fitta. Jag försöker göra allting rätt, återvinna, handla ekologiskt, skänka pengar till behövande, prata med flyktingar och köra gasbil.
Men det är ju också sjukt jobbigt att behöva tänka på varenda grej man köper, är den ekologisk, giftfri, djurtestad? Hur många tiggare kan jag ge pengar innan jag själv går i konkurs.
Och hur mycket bröstmjölk finns det egentligen kvar efter sex års amning? Tur ändå att en kan lämna in hunden på det könsneutrala hunddagiset i Hornstull.” Säger Elina Du Rietz.


Men går det ens att göra stand up o samtidigt vara PK? Och varför har begreppet PK blivit ett skällsord?
Följ med i Elinas värld och möt en livs levande PK-fitta!

Producent: Herr Sjöberg produktion.
Regi: Lasse Karlsson

 

“Att skoja kring pk-inkonsekvenser, felslut, misstag och provocerande ”godhet” kan många göra, men att som Elina du Rietz gestalta det på ett smart, roligt och – som viktig slutkläm – tankfullt och kärleksfullt sätt, det är svårare. En större scen till pk-fittan, tack.” Niklas Wahllöf, DN


“En av många höjdare är när hon försöker undvika att snacka ras på på det könsneutrala hunddagiset” . Eskilstunakuriren

 

 

PKFITTAN Trailer

 

Pris ordinarie: 200 kr 
Scenpass: 170 kr
Helstidsstudent & ungdom tom 25 år: 100 kr 

 

Elina Du Rietz är ståuppkomiker och skådespelare. Ni har förmodligen sett henne i något humorprogram på tv såsom, Solsidan, Partaj, Boymachine eller Sommaren med Släkten. Just nu ser ni henne i den episka danscenen mot Mikael Persbrant i Tårtgeneralen.
Elina inledde sin ståuppkarriär för 10 år sen genom att vinna nybörjartävlingen Bungy Comedy och därefter direkt bli upplockad och turnera med de största komikerna i landet såsom Henrik Schyffert, Adde Malmberg, Babben och Lennie Norman. Hon är ständigt runt på svenska ståuppklubbar och de senaste åren har hon även turnérat landet runt med humorsuccén Osvajpade Diamanter. Äntligen vågar hon sig ut på egen hand.

 

Se våra andra föreställningar på Ticketmaster här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2020. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk