fbpx

Föreställningar

×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 654

Gävle Teater + Folkteatern

Börjar 14 februari 2019 18:30
Träffar: 1530

Två starka konstnärskap till ett pris! 

Rivers of Färila: Torsdag 14 Februari 2019 kl 18.30 Folkteatern
Längd: ca 1 tim 30 min.

I huvudet på Alfhild Agrell: Tisdag 2 April 2019 kl 19.00 Gävle Teater
Längd: ca 2 tim 30 min inkl. paus.

ny bokaknapp

 

Gävle Teater och Folkteatern Gävleborg är bästa grannar! I samma hus fast ändå inte, med ingång från två olika håll. Nu vill vi erbjuda ett specialpaket så ni får chansen att uppleva två fantastiska föreställningar på två olika scener.

Rivers of Färila
En berättelse inspirerad av koreografen Per Jonssons liv och verk. 
Per växte upp i närheten av Hyttebo, Färila. Hans fiolspelande tog honom till Stockholm, till dansen och koreografin och ett av de största genombrotten i svensk danshistoria. Men bredvid framgångssagan ryms frågor kring identitet, prestation, psykisk ohälsa och omgivningens krav. Till premiären av sitt sista verk, Rivers of Mercury, dyker Per inte upp. Folkteaterns Mattias Brunn har skapat denna hyllning till Per Jonsson och alla de som inte längre finns med oss. Läs mer om föreställningen här.

I huvudet på Alfhild Agrell
"I huvudet på Alfhild Agrell" är historien om en författare och konstnär som brann för lusten att skriva, i en brytningstid där kvinnan blev sin egen. Alfhild Agrell gjorde ett pionjärarbete när det gällde att lyfta fram och belysa frågor som gällde kvinnans frigörelse. Föreställningen är också en personlig berättelse om Alfhilds eget sökande, barnlösheten, det hopplösa äktenskapet, om lusten att skapa och om att aldrig ge upp sina drömmar. Alfhild Agrell, född 1849 i Härnösand var en av sin tids mest spelade dramatiker. Samtida med Strindberg och Ibsen hade hon hård konkurrens men hon stod sig bra mot dem och under det tidiga 1880-talet var hon den mest spelade dramatikern på Dramaten. Produktion: Teater Västernorrland.

 


Rivers of Färila

Paketpris:
Båda föreställningarna för: 400 kr (ord pris: 500 kr)
Heltidsstudent/Ungdomspris tom. 25 år: 160 kr (ord pris: 200 kr)

 

Se våra andra föreställningar på Ticnet här!

Gävle Teater

Teaterplan 1
803 23 Gävle
Telefon: 026-12 98 20
E-post: info@gavleteater.se
Biljettkassan: 026-10 21 00

Upphovsrätt

Vi har försökt hitta upphovsrättsinnehavarna till allt material på sajten. I vissa fall har vi inte lyckats. Om någon upphovsman ser sitt material här och misstycker till användandet, var god kontakta oss så skall vi rätta till det.

Följ oss

Gävle Teater @ Facebook  Gävle Teater @ Instagram  Gävle Teater @ Twitter

Gävle Teaterförening © 2020. Alla rättigheter reserverade.

Skapad av Nice Wrk