fbpx

Laika

Laika


4 november 19.00

Ca: 1 tim 30 min


Ordinarie pris:

300/260 kr

Ungdom under 26 år eller student: 100 kr
Scenpass: 270/230 kr, scenpass ungdom: 70 kr

Laika

Ovanstående priser är utan serviceavgift. Serviceavgiften ligger på cirka 30-55 kr beroende på föreställningspriset. Vi säljer biljetter i Gävle Teaters biljettkassa, via Ticketmaster och på Gävle Konserthus.

Biljettkassan
Telefon: 026-10 21 00, biljett@gavleteater.se

Klicka för att se öppettider

Läs mer om bokning av rullstolsplatser och tillgänglighet

Biljett med scenpassrabatt kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Klicka här för att se en karta över salongen (öppnas i nytt fönster)

Laika

Efter en uppskattad turné förra året turnerar Özz Nûjen återigen med Riksteatern i pjäsen Laika. En smart, varm och rolig pjäs där allvar och skratt går hand i hand.

 En man återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

Pjäsen är skapad av den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini, som också regisserar Özz Nûjen i Riksteaterns uppsättning.

 Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.


Recensioner:

"Özz Nûjen talar allvar på ett plågsamt och galet komiskt vis […] Likt en Gulliver står skådespelaren mitt i själva alltet. Runt sina fötter frammanar han ett doftande, ibland stinkande och högljutt, myller. Från en stol i bakgrunden är musikern Markus Räsänen ständigt närvarande med sitt interagerande dragspel.” Dagens Nyheter

 

Medverkande: Özz Nûjen och Markus Räsänen (dragspel)

Inspelad röst: Helena Bergström

 

Av: Ascanio Celestini

Svensk översättning: Mia Törnqvist

Kompositör: Gianluca Casadei

 

En produktion av Riksteatern.

På turné med Riksteatern hösten 2022. Laika hade Sverigepremiär på Riksteatern hösten 2021.