fbpx

Solitaire av Lars Norén

Solitaire av Lars Norén


31 oktober 19.00

Ca: 1 tim 40 min


Ordinarie pris:

300/260 kr

Ungdom under 26 år eller student: 100 kr
Scenpass: 270/230 kr, scenpass ungdom: 70 kr

Solitaire av Lars Norén

Ovanstående priser är utan serviceavgift. Serviceavgiften ligger på cirka 30-55 kr beroende på föreställningspriset. Vi säljer biljetter i Gävle Teaters biljettkassa, via Ticketmaster och på Gävle Konserthus.

Biljettkassan
Telefon: 026-10 21 00, biljett@gavleteater.se

Klicka för att se öppettider

Läs mer om bokning av rullstolsplatser och tillgänglighet

Biljett med scenpassrabatt kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Klicka här för att se en karta över salongen (öppnas i nytt fönster)

Solitaire av Lars Norén

Ett uruppförande av en av Lars Noréns sista pjäser.

 En grupp människor står instängda och sammanpressade inom en rektangel, mitt på scenen. Det finns inga väggar som stänger in dem. De kan ändå inte ta sig därifrån, och vet inte heller varför de befinner sig där.

Med den scenanvisningen inleds denna pjäs av Lars Norén, en av de sista han skrev före sin död, som hade sin urpremiär på Dramaten våren 2022 i regi av Sofia Adrian Jupither. En pjäs som än en gång visar hur Lars Norén ständigt utvecklades som dramatiker, hur han aldrig slutade förnya sig själv.

Sofia Adrian Jupither och Lars Norén hade ett långvarigt samarbete, och hon har tidigare gjort en rad uruppföranden av hans pjäser, senast Vintermusik och Episod.

– Något som är så fascinerande med Lars dramatik att alla människor känner igen sig, den kan vara väldigt fransk samtidigt som den är väldigt svensk. Det gläder mig att pjäsen får ett så geografiskt spritt liv och så speciellt att det nu görs med Riksteatern med tanke på Lars och Riksteaterns speciella relation i historien, säger Sofia Adrian Jupither, regissör av SOLITAIRE.

Malin Arvidsson
Bengt Braskered
Per Burell
Bianca Cruzeiro
Otto Hargne
Maria Hedborg
Marianne Nielsen
Mikaela Ramel
Jonas Sjöqvist
Niklas Åkerfelt

Konstnärligt team
Av: Lars Norén
Regi: Sofia Adrian Jupither
Scenografi: Erlend Birkeland
Kostym: Maria Geber
Ljus: Ellen Ruge
Peruk och mask: Peter Westerberg
Ljud: Robin Auoja
Dramaturg: Anneli Dufva

Producent
En samproduktion mellan Dramaten och Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med Riksteatern, Den Nationale Scene i Bergen, Uppsala Stadsteater, Avignonfestivalen i Frankrike (Festival d’Avignon), Folkteatern i Göteborg och Svenska Teatern i Helsingfors

Presscitat:
”Sofia Adrian Jupither iscensätter Lars Noréns sena pjäs som en orkesterdirigent. Det blir en vacker och otäck bild av vår tids radikala individualism.”
SVD

”Verket är intelligent konstruerat med en ömhet i blicken så att det blir djupt komplext men samtidigt direkt och tillgängligt för betraktaren.”
DN

”Jupither gör ”Solitaire” till en ”I väntan på Godot” för vår tid.”
EXPRESSEN

Foto affischbild: Klara G