fbpx

Korten på bordet – Kulturhuset Stadsteatern

Korten på bordet – Kulturhuset Stadsteatern


12 mars 16.00

Ca: 55 min


Ordinarie pris:

300 kr

Scenpass: 270 kr

Korten på bordet – Kulturhuset Stadsteatern

Ovanstående priser är utan serviceavgift. Serviceavgiften ligger på cirka 30-55 kr beroende på föreställningspriset. Vi säljer biljetter i Gävle Teaters biljettkassa, via Ticketmaster och på Gävle Konserthus.

Biljettkassan
Telefon: 026-10 21 00, biljett@gavleteater.se

Klicka för att se öppettider

Läs mer om bokning av rullstolsplatser och tillgänglighet

Biljett med scenpassrabatt kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Klicka här för att se en karta över salongen (öppnas i nytt fönster)

Korten på bordet – Kulturhuset Stadsteatern

En äldre man söker upp sin hustrus före detta terapeut för att få svar på frågor han länge brottats med. Under samtalets gång avtäcks bit för bit av ett äktenskap som visat sig vara både komplicerat och motsägelsefullt. Mötet mellan maken och terapeuten pendlar mellan dråpligheter och skarp svärta. Upplev en spännande psykologisk thriller i terapimiljö med Sten Ljunggren och Fredrik Meyer i rollerna.

Soppteatern, Kulturhuset Stadsteatern

 

Med: Sten Ljunggren och Fredrik Meyer

Manus: Per Naroskin
Regi: Sissela Kyle
Scenografi och kostym: Julia Herskovits
Ljus: Robert Larein
Ljud: Olle Axén
Mask: Anna Jensen Arktoft
Rekvisita: Anja Liedtke
Foto: Matilda Rahm

 

Bakgrund
Korten på bordet är en del av den framgångsrika serie "terapi-soppor" som satts upp på Soppteatern. Sedan 2014 har publiken fått ge sig hän åt de inre världarnas drama. Premissen har varit enkel: på en timme möts två personer i ett skarpt, jazzigt och stundtals befriande roligt samtal i eller strax utanför terapirummet. I underhållningens form har Soppteaterns publik därmed fått provsmaka på terapins tyngd, värme och djup. Till detta unika koncept räknas även bland annat Medan vi väntar med Sissela Kyle och Gunilla Nyroos och Nu när jag ändå är här med Gunilla Nyroos och Lennart Hjulström i rollerna.

Per Naroskin som skrivit manus till Korten på bordet är själv både psykolog, psykoterapeut och författare. Han har varit delaktig som författare för hela fem av de sex terapisopporna.

Med sin fingertoppskänsla för både det komiska och tragiska har regissör Sissela Kyle mejslat fram ett tätt drama mellan skådespelarna. Korten på bordet är Sisselas andra pjäs på Soppteatern som regissör efter publiksuccén Och så levde de lyckliga med Meta Velander och Yvonne Lombard.