fbpx

Monstrets Tid

Monstrets tid


9 mars 16.00 och 19.00

1 tim 30 min

Rek ålder från 11 år


Ordinarie pris utan serviceavgift

445/405 kr
Monstrets Tid

Ovanstående priser är utan serviceavgift. Serviceavgiften ligger på cirka 30-55 kr beroende på föreställningspriset. Vi säljer biljetter i Gävle Teaters biljettkassa, via Ticketmaster och på Gävle Konserthus.

Biljettkassan
Telefon: 026-10 21 00, biljett@gavleteater.se

Klicka för att se öppettider

Läs mer om bokning av rullstolsplatser och tillgänglighet

Biljett med scenpassrabatt kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Klicka här för att se en karta över salongen (öppnas i nytt fönster)

Monstrets tid

En monstruös nyskriven humorföreställning som rör sig fritt kring alla våra monster

Ett monster, korkat och lurvigt stapplar det fram och gurglar obegripligt, utan mål eller mening. Är det Satan själv som vill förgöra och döda allt vackert som någonsin funnits i mänskligheten?

Monstrets tid är en nyskriven humorföreställning av och med Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund från Klungan och Mammas nya kille, regi Ada Berger. Monster finns överallt. Bakom fasaderna och i mörkret. Bland världens ledare och små dagisbarn. Mörkret sänker sig i salongen. Aldrig tidigare har så många monster samlats under samma tak. Urpremiär 6 oktober på Kulturhuset Stadsteatern.

I en samtid präglad av hot och ovisshet tycks monstren lura överallt. Här möter vi den ständigt proppmätta pojken Jönsson. Han är svältmonstret som inte ätit en enda liten skorpa i hela sitt liv. Sen har vi Hadar med sina armar av asbest, han måste sanera sig själv var tredje timme. Och vattenmonstret Ingegärd, hon blev förändrad efter att ha provat vattengympa. Nu vill Ingegärd bara bada. Till vilket pris som helst.  Sen har vi såklart också tvättfatsmonstret, hästmonstret, jordbruksmonstret och alla våra andra monster.
Alla monsterfrågor flätas samman i en vild ström av associationer, berättelser och karaktärer. Sakta men säkert bänds alla begrepp upp, rädslor, skräck och skratt blir ett, och plötsligt är vi där, i monstrets tid. Eller var vi där redan innan?

Från Mammas nya kille och Klungan

Monstrets tid är en monstruös nyskriven humorföreställning som rör sig fritt kring alla våra monster. Från det barnsligaste Pixibok-monstret till det mörkaste monstret som bär på människans rena ondska. Den skrivs och framförs av Olof Wretling, Sven Björklund och Mattias Fransson som alla är en del av humorgruppen Klungan och radioprogrammet Mammas Nya Kille.  Det är deras första samarbete med regissören Ada Berger.

Produktionen är gjord av Kulturhuset Stadsteatern tillsammans med Olof Wretling, Sven Björklund och Mattias Fransson

 

Medverkande: Sven Björklund, Mattias Fransson, Olof Wretling

Produktion Av: Sven Björklund, Mattias Fransson, Olof Wretling

Regi: Ada Berger

Scenografi och kostym: Magdalena Åberg

Ljus: Hannele Philipson, Sofia Linde

Mask: Maria Lindstedt