fbpx

Tschandala/Tattaren

Tschandala/Tattaren


25 september 19.00

Längd ca: 1 tim 30 min


Ordinarie pris utan serviceavgift

290/250 kr

Ungdom under 26 år eller student: 100 kr
Medlem/Scenpass: 260 kr

Tschandala

Ovanstående priser är utan serviceavgift. Serviceavgiften ligger på cirka 30-55 kr beroende på föreställningspriset. Vi säljer biljetter i Gävle Teaters biljettkassa, via Ticketmaster och på Gävle Konserthus.

Biljettkassan
Telefon: 026-10 21 00, biljett@gavleteater.se

Klicka för att se öppettider

Läs mer om bokning av rullstolsplatser och tillgänglighet

Biljett med scenpassrabatt kan endast köpas i Gävle Teaters biljettkassa.

Klicka här för att se en karta över salongen (öppnas i nytt fönster)

Tschandala/Tattaren

Lindy Larsson/Strindbergs Intima Teater

I den prisade föreställningen Tschandala/Tattaren bjuder Lindy Larsson med den hyllade orkestern Bon Bon Band i ryggen på en personlig teaterkonsert utifrån sitt ursprung. Han ger en röst åt resandefolket och synliggör en blind fläck i vår svenska historia som genljuder in i vår samtid. Föreställningen tar sig an stora och komplexa frågeställningar om utanförskap och övergrepp, men också om överlevnad, läkande och frigörelse. Det är en musikalisk manifestation, högspänd romanimusik utan skyddsnät och en akut åtgärd för att bevara en hotad minoritet, romanifolket. Det är en revision av den svenska historien och en punkig uppgörelse med Strindberg och kortromanen ”Tschandala”.

Orädd går Lindy Larsson i clinch med August Strindberg – på titanens egen teater! Tschandala/Tattaren är en både personlig och allmängiltig uppgörelse med Strindbergs antiziganistiska text “Tschandala”. Larsson tar avstamp i sin egen bakgrund med queerkultur och resanderomernas traditioner när han elegant avtäcker lager av förtryck, bjuder motstånd och inger hopp. Med suveränt fysiskt utspel och karismatisk sång, som kan försätta berg, pekar hans teaterkonsert på behovet av många människors upprättelse.

Tschandala/Tattaren är framtagen i samarbete med Strindbergs Intima Teater.

 

Medverkande och regi Lindy Larsson
Text Lindy Larsson, Stefan Forss, August Strindberg
Kostym Delaine Le Bas, Stefan Forss
Musik Bon Bon Band
Ljud & ljus Gustave Lund
Foto och grafisk design: Stefan Forss

 

Lindy Larsson & Bon Bon Band presenterar: Tschandala/Tattaren